RR Stävie Trail 2017

Stävie Trail 6,5K 

2017-03-05 Söndag

Min tredje start i Stävie Trail, ett fortfarande ganska litet lopp som växt sig större för varje år. Några fler Bajamajor, mer startande men samma sköna slinga inne i det där lilla skogssnåret mellan Löddeå, Stävie och Furulund.

Årets upplaga bjöd på enklare terräng än tidigare, något torrare och mer lättsprungen bana. Fast det gällde nog bara de som sprang först. Efterhand blev de leriga partierna lerigare, och regndropparna kom ju senare tiden led.

Foto: SportPictures

Resultatet blev bra: personbästa med drygt en minut, trots att en lättare förkylning fick mig att hålla igen. Sub-30 enligt Racetimer.se! Fast en del i tidsförbättringen berodde inte på min form, snarare att banan var mer lättsprungen än i fjol, mindre lera och bättre markerad.

11:e plats totalt, och stolt att jag drog första kvinna i mål. Hon hade min rygg nästan hela vägen, och vi kunde peppa varann att hålla tempot uppe. Alltid bra motivation i ett race, flås i nacken eller rygg att ta in på.

Men det blev lite för långt till nästa rygg framför mig. Den skymtade vid ett par få tillfällen. Hade jag gått ut lite hårdare vid starten hade jag kanske haft den, men det är en ren spekulation om vad som kunde hänt – tänk om.

Nöjd och glad!

Förutom att min Garmin råkade stoppas av nån gren som piskade mot min arm efter typ 1K. Jag upptäckte det inte förrän sista 2K, så tiden på min klocka stannade på 15 minuter. 

Den enda feedback jag kan ge tävlingsledningen är att jag saknade startnummerlotteriet, blev det inget sånt i år? Min och många andras enda chans att vinna i ett lopp. 

Annars går det inte säga något annat än ytterligare ett kul Stävie Trail-lopp! 

Använde aldrig RaceOne-appen, men så här såg det ut.

Data

http://www.marathon.se/racetimer?v=/en/race/show/3578%3Flayout%3Dmarathon
http://www.marathon.se/racetimer?v=/en/race/show/3578
Väder: Mulet, blåsigt, +4C

Terräng: Trail, mest skön stig

Distans: Cirka 6,5K

Tid: 29:39 min.