BestGrip i TerraClaw

Inför Sandsjöbacka Trail köpte jag ett set med skruvdubb från BestGrip, för att få bättre fäste i snö och hal terräng. Det gick sådär.

BestGrip är kortare men bredare än konkurrenten Maxigrip (tror jag de heter) som min vän Anders kör med. Kortare och bredare bör funka bättre i skor med relativt tunn sula, tycker jag, men blev inte nöjd med känslan i Inov-8 TerraClaw: trots att jag valde de ”små” dobbarna fick jag bara i en dubb längst ut på befintlig gummidobb. Fick övergå till att skruva in dem i dalarna mellan gummidobbarna, där de ger mindre effekt.

Egentligen tänkte jag köra med dobb i mina andra terrängskor, Brooks PureGrit 3, men sulorna fläktes bokstavligen upp så fort jag försökte skruva in dobb i dem. Att förborra kanske hade underlättat, men  det fick bli fäst i TerraClaw.

Som tur var tog vi en liten testrunda på någon kilometer kvällen innan loppet. Det kändes direkt under foten precis var vissa dobbar satt, inte bra känsla alls. Plockade ur den värsta förbrytaren och hoppades det skulle räcka, men icke. Kände fortfarande av lite ont på samma ställe en hel vecka efteråt!

Nej, BestGrip-dobbarna – som inte ens kom in i Brooks PireGritskorna – åker ut från TerraClaw! Men jag gillar konceptet och fästet – när det väl fick bekänna färg var de väldigt bra. Det blir dock till att plocka fram ett par pensionerade skor med tjock sula för ”hög stabilitet”. Förhoppningsvis funkar de mycket bättre i dessa. Hoppas på en köldknäpp, men med 7 plusgrader ute ter det sig långt borta här på den Skånska slätten.