Väckarklocka på Iphone

Jag har haft en iPhone 3G i flera år (jag vet, den är en relik nu) och har titt som tätt blivit påmind om hur begränsad väckarklockan som skeppas med den är, ”Alarm”-appen.

Det är mycket möjligt att det har blivit förbättringar med nyare versioner av iOS högre än v4.2.1 – den version som Apple senast släppt för 3G-modellen, förmodligen den sista också. Det kanske också finns självklara alternativ för de som har jailbreakat och tillgång till Cydia. Men i dagsläget är dessa alternativ inte något för mig.

Så under årens lopp har jag gjort sporadiska försök att hitta en väckarklocka-app på iTunes som kan ställas in inte bara på daglig eller schemalagd tid en viss veckodag, utan faktiskt kan larma en viss tid på ett specifikt datum.

Det var lättare sagt en gjort. Det finns drösvis med Alarm-appar i alla möjliga former, gratis såväl som köpe-appar. Fast ingen av de tjogtals som jag kikade på beskrev att de hade just den funktionen. Jag laddade ner några, som Night Stand och liknande, men de föll också till föga. Naturligtvis finns det en app för allt – så även detta. Det gäller bara att hitta den. Och det gjorde jag till slut:

AlarmClockPro
Alarm Clock Pro v1.0.1

Hej Alarm Clock Pro by Koingo Software!

Om två dagar är det bockjaktspremiär, det infaller den 16 augusti varje år, när solen officiellt stiger upp (i år cirka 05:25 på morgonen). Naturligtvis bör man sitta på plats i jakttornet i god tid innan, cirka en timme eller så. Beroende på hur långt man har till tornet och hur mycket tid man behöver på morgonen för att komma i kläderna kan det innebära uppstigning innan ottan, säg kring klockan halvfyra-fyra. Okristligt tidigt, till och med för en ateist.

Jag har en förmåga att sätta klockor på fel tid. Kanske för att jag är tidsoptimist, eller bara för att jag har talang för att slacka. Hur eller hur passar en kalenderbaserad klocka mig perfekt. Då kan jag ställa klockan när jag är vid mina sinnes fulla bruk, i god tid.

Det blev socker på sären att appen råkade vara gratis också —

★ FOR A LIMITED TIME, THE FULL VERSION OF ALARM CLOCK PRO IS FREE! ★

Andra användingsområden för alarm-på-en-viss-tid-för-ett-visst-datum kan vara:

  • Inför en viktig resa
  • Inför en tenta eller deadline på jobb
  • Inför sin frus födelsedag (upp och göra frukost!)
  • Inför tolvslaget på nyår (jag har varit på fester där alla glömde av tiden!)

Till skillnad från ett event eller en påminnelse från kalendern så ger sig inte alarmet från väckarklockan lika lätt.

Appen har inte varit uppdaterad på ett år, men vad gör väl det om allt funkar som det ska.

På torsdag morgon blir den hårdtestad. Skitjakt!