Screenwriting.io

Screewriting.io logotypeSäg hej till den nya sajten Screenwriting.io, som påannonserades publikt idag av screenwritergurun John August. Han står bakom denna oas på Internet som ska svara på de enkla, fundamentala frågorna om manusskrivande för film och TV.

I dagsläget är det en beta, vilket betyder att sajtens struktur och funktioner inte är helt klara. Det saknas en hel del material också, eller så beror det kanske på att sökfunktionen inte är helt klar än. Jag sökte till exempel på SERIES OF SHOTS och det gav inga klockrena träffar, trots att en av de mest klassiska nybörjarfrågorna handlar om när man ska använda ett montage istället för series of shots – och vice versa.

Men detta till trots, den här sajten kommer tveklöst bli the place för nybörjare, men även för luttrade skribenter som vill fräscha upp sina gamla kunskaper. På sin blogg skriver John att den kommer fokusera mer på de komplexa frågorna som inte har lika givna svar som en formatfråga oftast har.

När jag ändå håller på att bedyra John Augusts storhet kan jag även passa på att rekommendera hans podcast, som han gör tillsammans med sin kollega Craig Mazin. Finns i iTunes, och nedladdningsbart direkt från JohnAugust.com.

Om John läser det här, och lyckas översätta till engelska; Tack! Du har hjälpt mig så många gånger genom att lära ut via tydliga exempel! Scriptwriting.io gör att kommande adepter kommer lära sig ännu snabbare. Rekommenderas å det grövsta.